Zawijanki z łososia

0 (0 ocen)

  • 10 min

Lekka, smakowita przystawka. Jej zadaniem jest zaostrzyć apetyt, stworzyć przedsmak rozkoszy kulinarnych. Idealna na Święta, na lekką kolację i przekąskę. Szybka w przygotowaniu.

  • 10 min

Składniki:

  • 6 dużych plastrów wędzonego łososia na zimno
    jabłuszka kaparowe ( mogą być kapary )
    pół cytryny w plastrach
    sok z połowy cytryny
    liście sałaty

Zawijanki z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zawijanki z łososia 1. Plastry łososia skropiłem sokiem z cytryny. Każdy złożyłem na pół, położyłem na nich kapary, zwinąłem roladkę i spiąłem wykałaczką. Ułożyłem na liściach sałaty i udekorowałem plastrami cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy