Zawijaski z serem i boczkiem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Parówki z smacznym, sycącym wydaniu. Doskonałe na błyskawiczny obiad.

  • 25 min

Składniki:

  • - 6 długich parówek
    - 6 plastrów sera żółtego (ja użyłam Złotego Mazura)
    - 12 plastrów wędzonego boczku
    - łyżka oleju
    - pieprz, tymianek, czosnek i chilli

Zawijaski z serem i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą parówkę rozcinamy głęboko wzdłuż, tak by powstała kieszonka na ser. Plastry sera kroimy na cieniutkie paseczki i wypełniamy nimi rozcięcia. Każdą parówkę owijamy dwoma plastrami boczku. Do naczynia żaroodpornego wlewamy łyżkę oleju słonecznikowego i rozprowadzamy po dnie, po czym układamy w naczyniu gotowe zawijaski. Doprawiamy je pieprzem, tymiankiem, czosnkiem i chilli. Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza na 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy