Zdrowa pasta twarogowa

0 (0 ocen)

  • 10 min

Twarożek to jeden z zdrowszych i niskokalorycznych serów , dlatego warto go zajadać . Aby się nie znudził dodawajmy do niego różne zdrowe dodatki.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 kostka twarogu
    1 pęczek rzodkiewek
    1/2 pęczka koperku
    1 ogórek zielony mały
    2 ogórki korniszony
    3 jajka
    sól morska
    1 łyżka śmietany

Zdrowa pasta twarogowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórka zielonego małego obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Odsączamy na sitku z powstałego soku. Ogórki korniszony także ścieramy ale na mniejszych oczkach. Rzodkiewki myjemy i kroimy w drobna kosteczkę . Kilka sztuk zostawiamy do ozdobienia pasty.
  • 2. Koperek siekamy. Jajka gotujemy na twardo. Zimne obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Wszystkie składniki mieszamy z z sobą . Dodajemy śmietanę i sól do smaku. Jeszcze raz mieszamy i chłodzimy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy