zdrowa surówka z pestkami

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pełna witamin i zdrowych olei surówka z kapusty kiszonej. Wyraźna w smaku i soczysta. Doskonała jako dodatek do mięs, dobrze smakuje zwłaszcza z kotletem.

  • 10 min

Składniki:

  • 300 g kapusty kiszonej
    2 jabłka
    2 marchewki
    2 ząbki czosnku
    garść pestek dyni
    garść słonecznika
    4 łyżki oleju ze słonecznika
    łyżeczka cukru
    szczypta pieprzu

Zdrowa surówka z pestkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka i marchewkę obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać olej, cukier i pieprz. Kapustę pokroić, jeśli jest w długich kawałkach. Pestki dyni odrobinę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać razem. Posypać zielonym koperkiem.

Porady

Surówkę najlepiej przygotować kilka godzin przed podaniem, żeby smaki przeszły i dobrze się połączyły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy