Zdrowe ciasto jaglano-pomarańczowe z mandarynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-kaszę prażymy w suchym garnuszku, zalewamy wrzątkiem i gotujemy do miękkości
-pod koniec gotowania dodajemy suszone pomarańcze oraz olej kokosowy. Wszystko mieszamy , jeszcze chwile gotujemy i odstawiamy do ostygnięcia
-białka jaja z dodatkiem erytrolu/ksylitolu ubijamy na sztywną pianę
-do kaszy dodajemy żółtka, wodę i blendujemy na gęsty krem
-następnie dodajemy ubitą pianę oraz resztę składników(oprócz mandarynek) i dokładnie mieszamy
-piekarnik rozgrzewamy do 180C
-mandarynki obieramy ze skórki i kroimy na cienkie plasterki
-blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy masę, nakładamy mandarynki i wciskamy je w masę
-całość pieczemy 50minut
-wyciągamy i studzimy
-słodzik przekładamy do młynka i miksujemy na pył
-ciasto posypujemy cukrem pudrem
Komentarze