Zdrowe leczo

0 (0 ocen)

  • 50 min

Bardzo sycąca, o małej kaloryczności potrawa. Polecam.

  • 50 min

Składniki:

  • 0,5kg schabu wieprzowego
    pół szklanki ryżu
    2 pomidory
    1 większa papryka
    1 cebula
    40dag cukinii
    3 małe marchewki
    4 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    przyprawa do mięs

Zdrowe leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w grubą kostkę i podsmażamy na patelni z przyprawą do mięs. Pomidory, paprykę i cukinię kroimy w kostkę. Cebulę i marchewki pokroić w talarki. Ryż gotujemy w szklance wody aż pochłonie wodę.
  • 2. Do podsmażonego mięsa dodajemy pokrojone warzywa oraz czosnek, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy pod przykryciem ok. 30 minut. Gdy warzywa będą gotowe dodajemy ryż i jeszcze chwilę dusimy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy