Żeberka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszne i soczyste

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg żeberek
    3 duże cebule
    olej
    sól
    pieprz
    sos sojowy

Żeberka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Żeberka umyć i pokroić.
    Na głębokiej patelni rozgrzać olej i poukładać mięso, polać sosem sojowym, lekko podsmażyć z obu stron.
    Dodać pokrojoną w piórka cebulę,posolić, podlać wodą, dusić do miękkości, mieszając aby cebula się nie przypaliła.
    Doprawić solą i pieprzem.
    Gdy mięso z łatwością będzie odchodziło od kości, podawać.
    Ja do żeberek przygotowałam młode ziemniaki i surówkę z młodej kapusty.

Komentarze

Podobne przepisy

4.48 (161 ocen)

Zdobywca nagrody

żeberka

4.5 (148 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Żeberka z piekarnika