Żeberka duszone z jarzębiną

0 (0 ocen)

  • 60 min

pyszne żeberka

  • 60 min

Składniki:

  • 600 g żeberek
    1 cebula
    2-3 łyżki jarzębiny do mięs
    2 łyżki octu balsamicznego
    2 łyżki oliwy
    sól
    pieprz
    pieprz ziołowy
    szczypta hyzopu
    szczypta czosnku niedźwiedziego
    szczypta majeranku

Żeberka duszone z jarzębiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka kroimy na porcje, ocet, oliwę i zioła mieszamy i marynujemy w tym mięso na 2-3 godziny.
    Następnie wyjmujemy z marynaty obsmażamy na patelni i przekładamy do garnka w którym będziemy dusić żeberka. Podlewamy wodą, ok 3/4 szkl , dodajemy pokrojoną cebulę i na porcjach układamy po łyżeczce jarzębiny. Dusimy pod przykryciem przez ok 1 godzinę aż mięso będzie miękkie . Podajemy z ziemniakami i surówkami lub ogórkami.

Komentarze

Podobne przepisy