Żeberka lub udka w ketchupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.myjemy żeberka lub udka można to lub to
2.w większej misce polewam mięso oliwą jakąś
3.wszystkimi przyprawami oprószamy mięso i mozemy wymieszać je dokładnie jeszcze dłonią
4.ja wykładam do naczynia żaroodpornego kawałki jabłka , cebuli , ząbki czosnku trochę pokrojone , układam na to mięso podlewam też jeszcze oliwką ok 1/3 szklanki oliwy + 1/2 wody
5.na mięso też układam cebule , jabłko czosnek , polewam ketchupem troche nie bardzo średnio tak i przykrywam przykrywką odstawić na ok 30 min
6.potem piec ok 90 min -120 min w tem 120 stopni
7.polecam podawać na obiad Smacznego .!
Porady
można wcześniej zamarynować tak to całe i odstawić a potem piec
Komentarze