Żeberka na kiszonej kapuście

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Mniam :)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • żeberka
    cebula
    2 ząbki czosnku
    1 listek laurowy
    25 g suszonych grzybów
    suszony tymianek
    1/2 łyżki cukru
    1 szklanka wody
    4 łyżki sosu sojowego
    sól
    pieprz
    500 g kiszonej kapusty
    250 g pieczarek

Żeberka na kiszonej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do brytfanny żaroodpornej wkładam żeberka, dodaję przekrojoną na 4 części cebulę, obrane ząbki czosnku, liść laurowy, suszone grzyby, tymianek, cukier, wlewam wodę, sos sojowy. Zagotowuję, doprawiam solą i pieprzem. Piekę 2,5 godziny w 150 st. C.
  • 2. Gdy mięso będzie już miękkie kładę na wierzch kapustę kiszoną i piekę jeszcze 40 minut.
  • 3. Pieczarki kroję w plasterki i smażę przez 15 minut. Upieczone żeberka z kapustą posypuję pieczarkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy