Żeberka w kapuście

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Bardzo szybkie w przygotowaniu danie obiadowe z kapustą kiszoną, która ma szerokie zastosowanie w kuchni, a w połączeniu z żeberkami, mięso jest kruche i smaczne.

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 1 kg żeberek wieprzowych
    • 1 kg kapusty kiszonej
    • Kilka grzybków suszonych.
    • Koncentrat pomidorowy
    • Przyprawa Pomysł na soczyste żeberka
    • 4 listki laurowe
    • Kilka ziarenek ziela angielskiego

Żeberka w kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kapusta 1. Kapustę zalewamy wodą i gotujemy.
  • 2. Grzyby również zalewamy wodą gotujemy.
  • przyprawa 3. Żeberka kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy przyprawą oraz solą.
  • rękaw 4. Wkładamy w rękaw do pieczenia.
  • zapiekamy 5. Zapiekamy 40 minut w 180˚C
  • kapusta 6. Kapustę łączy z grzybami wraz z wywarem.
  • liść 7. Dodajemy listki laurowe oraz ziele angielskie
  • przecier 8. Wlewamy przecier i 10 minut gotujemy.
  • żeberka 9. Żeberka po upieczeniu, przekładamy do naczynia.
  • kapusta 10. Na mięso wykładamy kapustę.
  • żeberka 11. Danie gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy