Żeberka w miodzie

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo dobry pomysł na pyszny obiad.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 żeberek
    3 łyżki oleju
    2 łyżeczki miodu
    1op. Przepis na SOCZYSTE ŻEBERKA.
    Papryka w proszku
    Sol. Pieprz
    Ziola prowansalskie

Żeberka w miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka umyć i podsmażyć na rozgrzanym oleju do zarumieenia [ok 10min). W naczyniu rozrobic "przepis na"z 5 łyżkami wody, miodem i przyprawami.
  • 2. Żeberka przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać powstalym sosem. Całość piec w przykrytym naczyniu ok 1,5h w 180°C. Smacznego

Porady

Zamiast gotowego opakowania "przepis na" mozna przyprawic dużą ilością papryki, soli, pieprzu, natki pietruszki, oregano, bazylii i kopru.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy