Żeberka w miodzie

0 (0 ocen)

Przygotowuję je na rodzinne uroczystości

Składniki:

  • 1 kg żeberek
    3/4 szklanki miodu
    3/4 szklanki musztardy
    olej
    sól, pieprz
    przyprawa do żeberek

Żeberka w miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka wymoczyć w wodzie, umyć, osuszyć
  • 2. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
  • 3. Posypać solą, pieprzem i przyprawą do żeberek.
  • 4. Miód zmieszać z musztardą i tak przygotowanym sosem posmarować żeberka.
  • 5. Odstawić na 3 godziny.
  • 6. Piec 90minut w temperaturze 180 stopni

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy