Żeberka z boczniakami

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne mięsko na obiad

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg żeberek
    30 dkg boczniaków
    1 cebula
    kilka ziaren jałowca
    1/2 łyżeczki majeranku
    1/2 łyżki pasty z węgierskich ostrych papryczek
    1 łyża octu winnego
    3 łyżki sosu worchester
    1/2 łyżki vegety do mięs

Żeberka z boczniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka pokroić, dodać do nich pokrojona w piórka cebulę i przyprawy, wymieszać i odstawić do lodówki, najlepiej na noc. Żeberka przełożyć do naczynia do zapiekania, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Kiedy zmiękną, po około godzinie, dodać boczniaki, wymieszać i piec do miękkości mięsa. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy