Żeberka z cebulką

0 (0 ocen)

Mój mąż i synek uwielbiają takie żeberka

Składniki:

  • 1kg żeberek
    3 cebule
    4 łyżki oleju
    3 ząbki czosnku
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    łyżeczka słodkiej papryki
    3 łyżki przyprawy do kurczaka
    łyżeczka majeranku






Żeberka z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka myjemy, kroimy na mniejsze kawałki( około 2 kostki) a cebulę kroimy w piórka. Do małej miseczki wlewamy olej dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pozostałe przyprawy. Żeberka mieszamy z cebulą i zalewamy marynatą. Wstawiamy na całą noc do lodówki, a jak nie to chociaż na 3-4 godziny.
  • 2. Po tym czasie żeberka przekładamy do naczynia żaroodpornego na przemian z cebulą pieczemy( w przykrytym naczyniu żaroodpornym) przez godzinę w 180C. Zdejmujemy nakrycie i ponownie pieczemy jeszcze 30 minut, aby żeberka się przyrumieniły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy