Żeberka z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Można je podać z pieczonym ziemniakiem lub z ulubionymi warzywami.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1kg żeberek
    200 g pieczarek
    3 cebulki dymki
    2 kostki wołowe
    przyprawa do żeberek
    olej do smażenia

Żeberka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka pokroić i umyć. Natrzeć obficie przyprawą do żeberek z nie wielką ilością oleju. Żeberka obsmażyć z obu stron na złotawy kolor. Następnie przełożyć je do żaroodpornego naczynia. Pieczarki i cebulę (w całości) oczyścić i wrzucić na żeberka. Kostki wołowe rozpuścić w 2 l. gorącej wody i zalać żeberka. Naczynie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200'C na ok. 90min.

Komentarze

Podobne przepisy