Żeberka z warzywami z rękawa

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Soczyste mięso pieczone w woreczki z dodatkiem warzyw . Pyszny obiad dla całej rodziny którego przygotowanie zajmie parę chwil, resztę zrobi za nas piekarnik.

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5-2kg żeberek wieprzowych w pasku
    5 średniej wielkości ziemniaków
    1 czerwona papryka
    10 pieczarek
    1/2 brokuła
    2 cebule
    4 ząbki czosnku
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1 łyżka słodkiej papryki mielonej
    1 łyżeczka ostrej papryki mielonej
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    sól, pieprz
    1 łyżka masła 82%

Żeberka z warzywami z rękawa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć , pokroić między kości na mniejsze kawałki, oprószyć solą i pieprzem.
  • 2. Ziemniaki obrać, pokroić w ćwiartki.
    Pieczarki obrać, każdą przekroić na pół, brokuła podzielić na różyczki.
    Paprykę pokroić w dużą kostkę, cebulę w piórka.
    Obrane ząbki czosnku pokroić w plasterki.
  • 3. Warzywa wymieszać z mięsem natką pietruszki i przyprawami.
    Całość przełożyć do woreczka do pieczenia, dodać masło.
    Piec około 1,5 godz. w piekarniku nagrzanym do 180st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy