Soczyste mięso pieczone w woreczki z dodatkiem warzyw . Pyszny obiad dla całej rodziny którego przygotowanie zajmie parę chwil, resztę zrobi za nas piekarnik.
Żeberka z warzywami z rękawa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, osuszyć , pokroić między kości na mniejsze kawałki, oprószyć solą i pieprzem.
2.Ziemniaki obrać, pokroić w ćwiartki.
Pieczarki obrać, każdą przekroić na pół, brokuła podzielić na różyczki.
Paprykę pokroić w dużą kostkę, cebulę w piórka.
Obrane ząbki czosnku pokroić w plasterki.
3.Warzywa wymieszać z mięsem natką pietruszki i przyprawami.
Całość przełożyć do woreczka do pieczenia, dodać masło.
Piec około 1,5 godz. w piekarniku nagrzanym do 180st.
Komentarze