zielona fasolka szparagowa z pomidorami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

ciekawe połączenie warzyw, rzadko spotykane, samo zdrowie,

  • Łatwy

Składniki:

  • - słodkie pomidory: 1 kilogram
    - młoda zielona fasola szparagowa: 0.5 kilograma
    - czosnek (ząbki): 2 ząbki
    - duża cebula: 1 sztuka
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - zielona pietruszka,: 1 łyżka
    - oliwa: 4 łyżki

Zielona fasolka szparagowa z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować fasolkę w osolonej wodzie al dente.
  • 2. Pokroić cebulę i zeszklić z przeciśniętym czosnkiem na oliwie.
  • 3. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Dusić z cebulką do miękkości. Można część powstałego sosu zmiksować. Doprawić do smaku.
  • 4. Ugotowaną fasolkę polać sosem pomidorowym z całymi pomidorami.
    Podawać do obiadu np. z rybą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy