Zielona frittata

0 (0 ocen)

  • 5 min

Dla Ciebie Bilciu, częstuj się :)

  • 5 min

Składniki:

  • 10 dkg mrożonego szpinaku w liściach
    1/2 średniego pora
    10 dkg sera żółtego
    2 łyżki masła
    3 jajka
    sól, pieprz
    czosnek granulowany
    słodka papryka
    zioła prowansalskie

Zielona frittata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szpinak z porem 1. Na patelni z grubym dnem rozpuścić masło, dodać szpinak i pokrojonego w półplasterki pora. Smażyć na małym ogniu aż szpinak się rozmrozi.
  • Jajka z serem 2. jajka roztrzepać, dodać starty na tarce żółty ser i przyprawy. Tak przygotowana mieszanką zalać warzywa na patelni.
  • Gotowa frittata 3. Kiedy spód się przyrumieni, przy pomocy dużego talerza lub deski do krojenia przewrócić frittatę na drugą stronę. Podsmażyć minutę i przełożyć na talerz odwracając patelnię do góry dnem. Podawać np. z ketchupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy