Zielona pasta twarogowa z ogórkiem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna pasta kanapkowa z twarogu i zmiksowanych liści jarmużu oraz młodej botwinki, z dodatkiem drobno pokrojonych ogórków.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ser biały 250 gramów
    jarmuż 1 garść
    botwina liście 1 garść
    jogurt naturalny 2 łyżki
    ogorki gruntowe 3 sztuki
    pieprz czarny
    sól

Zielona pasta twarogowa z ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jarmuż oraz listki botwinki wypłukać, z jarmużu oderwać stwardniałe łodygi. Wrzucić do rozdrabniacza i rozdrobnić na jednolitą masę. Dodać biały ser i rozdrabniać, aż składniki dobrze się ze sobą połączą. Przełożyć pastę do miski, dodać jogurt naturalny oraz ogórki pokrojone w drobną kosteczkę. Wymieszać. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą. Podawać z ulubionym pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy