Zielona pasta z awokado i jęczmieniem

0 (0 ocen)

Uwielbiam pasty kanapkowe, wolę je niż wędliny, więc często wymyślam nowe kombinacje. Ta jest połączeniem awokado, jajek i groszku z odrobiną młodego jęczmienia

Składniki:

  • 1 awokado
    3 jajka
    1 łyżeczka młodego jęczmienia
    0,5 puszki groszku
    1 łyżka majonezu
    sól i pieprz do smaku
    2 łyżki koperku

Zielona pasta z awokado i jęczmieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, posiekać i wrzucić do miski. Dodać majonez, wymieszać.

    Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę. Łyżka wybrać miąższ ze skórki, posiekać. Dodać do jajek.

    Groszek osączyć, 2 łyżki odłożyć do dekoracji, resztę wrzucić do miski. Dodać jęczmień. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem, wsypać koperek. Wstawić do lodówki na godzinę.

    Pastę przełożyć do miseczki, posypać groszkiem i/lub koperkiem.
    Podawać z domowym pieczywem

Komentarze

Podobne przepisy