Uwielbiam pasty kanapkowe, wolę je niż wędliny, więc często wymyślam nowe kombinacje. Ta jest połączeniem awokado, jajek i groszku z odrobiną młodego jęczmienia
Składniki:
1 awokado
3 jajka
1 łyżeczka młodego jęczmienia
0,5 puszki groszku
1 łyżka majonezu
sól i pieprz do smaku
2 łyżki koperku
Zielona pasta z awokado i jęczmieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, posiekać i wrzucić do miski. Dodać majonez, wymieszać.
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę. Łyżka wybrać miąższ ze skórki, posiekać. Dodać do jajek.
Groszek osączyć, 2 łyżki odłożyć do dekoracji, resztę wrzucić do miski. Dodać jęczmień. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem, wsypać koperek. Wstawić do lodówki na godzinę.
Pastę przełożyć do miseczki, posypać groszkiem i/lub koperkiem.
Podawać z domowym pieczywem
Komentarze