Makaron z kurczakiem i szpinakami

0 (0 ocen)

Zielony makaron z zielonymi warzywami :)

Składniki:

  • 250 g ulubionego makaronu,
    u mnie szpinakowy z Lidla
    1 filet z kurczaka
    1 pęczek zielonych szparagów
    150 g mrożonego szpinaku w brykiecie
    1 cebula
    1 jogurt naturalny
    sól, pieprz

Makaron z kurczakiem i szpinakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, dodać szpinak i pokrojonego w kostkę kurczaka, posypać solą i pieprzem, i smażyć na małym ogniu aż szpinak się rozpadnie.
  • 2. Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końce (ja je obieram i też kroję) i pokroić w krążki zostawiając główki. Można je dodać do sosu lub wykorzystać do innego dania.
  • 3. Szparagi dodać do kurczaka, podlać wodą i dusić około 10 minut, doprawić do smaku. Zestawić z ognia i wlać jogurt, wymieszać i dodać do ugotowanego makaronu. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy