250 g ulubionego makaronu,
u mnie szpinakowy z Lidla
1 filet z kurczaka
1 pęczek zielonych szparagów
150 g mrożonego szpinaku w brykiecie
1 cebula
1 jogurt naturalny
sól, pieprz
Makaron z kurczakiem i szpinakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, dodać szpinak i pokrojonego w kostkę kurczaka, posypać solą i pieprzem, i smażyć na małym ogniu aż szpinak się rozpadnie.
2.Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końce (ja je obieram i też kroję) i pokroić w krążki zostawiając główki. Można je dodać do sosu lub wykorzystać do innego dania.
3.Szparagi dodać do kurczaka, podlać wodą i dusić około 10 minut, doprawić do smaku. Zestawić z ognia i wlać jogurt, wymieszać i dodać do ugotowanego makaronu. Smacznego :)
Komentarze