Zielona zupa warzywna

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pomysł na zupę zrodził się sam, po zbadaniu zawartości lodówki . Czyli czarujemy z tego co mamy i to jest własnie najfajniejsze w gotowaniu! Wyszło smacznie, zdrowo i pachnąco!

  • 60 min

Składniki:

  • 2 udka z kurczaka
    2 garście zielonej fasolki szparagowej
    3 małe marchewki
    pół średniej wielkości zielonej cukinii
    pół małego brokuła
    garść drobnego makaronu np. gwiazdki
    przyprawa uniwersalna, śmietana 18%- wg uznania
    łyżeczka masła

Zielona zupa warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kurczaka gotujemy rosół, wyciągamy, oddzielamy mięso od kości, kroimy w kostkę.
  • 2. Do wywaru dodajemy drobno skrojoną marchewkę, oraz przekrojoną na "trzy" fasolkę.Gdy będą półmiękkie dodajemy brokuła.
  • 3. Cukinie kroimy w kostkę, podsmażamy na łyżce masła. Dodajemy do wywaru.
  • 4. Gdy wszystko będzie miękkie, dodajemy śmietanę i dowolną zieleninę ( ja dałam koperek i pietruszkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy