Zielone masło z pokrzywy i chrzanem

0 (0 ocen)

Pokrzywa dodaje sił a chrzan rozgrzewa i wspomaga trawienie. Przepis na masełko z tymi składnikami to niezwykle smaczne i zdrowe źródło leczniczych i prozdrowotnych składników. Zielone masło to idealny dodatek na kanapki. Cudownie komponuje się z ziemniakami i makaronem.

Składniki:

  • 200g listków pokrzywy
    1 nieduży korzeń chrzanu
    200g masła pokojowej temperatury

Zielone masło z pokrzywy i chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrzywę przemyj i sparz wrzątkiem. Korzeń chrzanu obierz. Pokrzywę i chrzan zmiel na maszynce do mielenia. Połącz z masłem i rozłóż do słoiczków. Przechowuj w lodówce

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy