Szaro-buro za oknem a na moim talerzu zielono:) Dla miłośników szpinaku i nie tylko.Smakuja z przeróżnym farszem :) ja jadłam z białym serem na słono :)
Zielone naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak rozmrozić. Dodać gałkę i dokładnie wymieszać.
2.W osobnej misce wymieszać ze sobą pozostałe składniki na ciasto naleśnikowe. Dla osób nie będących na diecie Dukana zamiast maizeny-zwykła mąka :)
3.Do szpinaku dodać 2 wazówki masy i zmiksować blenderem, do uzyskania ładnej zielonej masy. Dodać pozostałe ciasto naleśnikowe i dokładnie wymieszać.
4.Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej (ja przed usmażeniem pierwszego naleśnika, przetarałam patelnię ręcznikiem papierowym nasączonym delikatnie oliwą z oliwek. Podobnie postępowałam po każdym 3cim naleśniku, ale to ze względu na to, że moja patelnia należy do tych "wysłużonych";)). Przewracać dopiero, gdy masa się porządnie zetnie i brzegi zarumienią się.
Komentarze