Zielone naleśniki z wytrawnym nadzieniem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 5 osób

pyszne na przekąskę , na kolację, lub tak po prostu

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • naleśniki;
    300 g szpinaku
    1 jajko
    3 szkl mleka
    1,5 szkl mąki
    sól
    pieprz

    nadzienie:
    300 g sera białego
    250 g serka sałatkowego Falvita
    garść oliwek zielonych
    szczypta suszonej chili
    sól
    pieprz

Zielone naleśniki z wytrawnym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrożony szpinak zblendować z mlekiem dodać jajko i mąke doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać ciasto. (można dodać kilka łyżek oleju do ciasta lub smarować patelnię, jak kto woli)
    Smażyć naleśniki niezbyt cienkie ponieważ są delikatniejsze od zwykłych.

    Sery rozetrzeć, w razie potrzeby dodać 1-2 łyżki mleka , oliwki pokroić w kosteczkę, doprawić pastę do smaku i nadziewać naleśniki.
    Podawać w temperaturze pokojowej lub na zimno, z dowolnym sosem pomidorowym i oliwkami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy