Zielone polędwiczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z polędwiczki zdejmujemy błonkę, myjemy i kroimy na kawałki grubości 3-4 cm.
Skrapiamy sosem sojowym i odstawiamy na 5 minut.
2.Oczyszczone pieczarki kroimy na 4 części i podsmażamy, cebule kroimy w piórka i też smażymy.
3.Polędwiczki dokładnie obtaczamy w ziarenkach smaku, odstawiamy na 5 minut, po czym obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony na zloty kolor. W środku powinna być soczysta.
4.Makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
5.W małym garnuszku gotujemy osoloną wodę, delikatnie wybijamy jajko i gotujemy do ścięcia białka, żółtko powinno być płynne.
6.Na gotowy makaron wykładamy pozostałe składniki i lekko skrapiamy oliwą z oliwek.
Komentarze