Zielone pulpeciki

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pulpeciki, dzięki dużej ilości zielonych warzyw, są bardzo aromatyczne.

  • 45 min

Składniki:

  • 1kg mielonego z indyka
    1 brokuł
    1 pęczek natki pietruszki
    kilka liści selera
    sól, pieprz, curry

Zielone pulpeciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso mielone wrzucić do miski
    2. Różyczki brokuła pokroić w drobną kostkę, natkę i liście selera poszatkować. Warzywa wrzucić do mięsa, zamieszać i doprawić solą, pieprzem i curry.
    3. Uformować małe pulpeciki. Ugotować je w wodzie lub w parowarze.
    4. Podawać z sosem czosnkowym oraz surówką z marchewki i jabłka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy