Zielono-czerwona sałatka z tuńczykiem

0 (0 ocen)

W weekend nie może zabraknąć przekąski w postaci sałatki :)

Składniki:

  • 1/2 opakowania kaszy kuskus (ok. 120 g)
    1 puszka tuńczyka w oleju
    1 puszka groszku
    1-2 papryki
    zioła prowansalskie
    sól ziołowa, pieprz

Zielono-czerwona sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kuskus posypać sola ziołową i zalać wrzątkiem, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Tuńczyka lekko osączyć. Groszek odcedzić z zalewy. Paprykę pokroić w kostkę, posypać przyprawami i podsmażyć na suchej patelni przez około 10 minut. Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.97 (152 ocen)

Opublikowany w Magazynie
sałatka z tuńczykiem