Zielony barszcz

0 (0 ocen)

  • 30 min

Każdy chyba jadł biały lub czerwony, a próbowaliście zielonego :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 szklanka świeżego posiekanego szpinaku
    1 laska kiełbasy podwędzanej
    2 ząbki czosnku
    1 marchewka
    1 mała pietruszka
    1 liść laurowy
    3 ziela angielskie
    1 łyżka siekanego koperku
    1 łyżka masła
    Sól i pieprz do smaku
    2 litry wody
    0,75 litra zakwasu żuru

Zielony barszcz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy masło i dajemy, wyciśnięty czosnek ,mieszamy . Dodajemy szpinak i wszystko dusimy .
  • 2. W garnku zagotowujemy wodę wrzucamy kiełbasę , warzywa i wszystkie przyprawy. Gotujemy około 15 minut. Wyjmujemy z wywaru kiełbasę, liść laurowy i ziele. Nabieramy troszkę bulionu i przelewamy na patelnie ze szpinakiem mieszamy i wlewamy wszystko do garnka. Zagotowujemy i wszystko miksujemy blenderem. Wlewamy zakwas żuru do naszej zmiksowanej zupy, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy z jajkiem na twardo lub z ziemniakami.

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Zielony barszcz

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Zielony barszcz

RedakcjaPP Latem część zieleniny zastępuję posiekanymi młodymi pokrzywami. 1 godz. 20 min