Zielony koktajl odchudzający - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ananasa kładziemy na desce i odkrawamy jego dolną oraz górną część. Następnie stawiamy go pionowo i odcinamy skórkę dookoła owocu. Obranego ananasa kroimy w ćwiartki i z każdej ćwiartki odkrawamy zdrewniały środek. Resztę owocu kroimy w kostkę.
2.abłka obieramy ze skóry, kroimy w ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Kiwi obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
Liście szpinaku myjemy na sitku pod bieżącą wodą, a następnie osuszamy.
3.Do misy blendera wrzucamy pokrojone w kostkę owoce, dodajemy wodę i miksujemy na jednolity koktajl. Na końcu wrzucamy liście szpinaku i dalej blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.
Komentarze