Bardzo zdrowy i pożywny mus. To duża dawka energii na drugie śniadanie. Jeżeli chcemy uzyskać bardziej płynną konsystencję, wystarczy, że dodamy więcej owocowego soku. Dzieci także powinny być zachwycone tym smacznym deserem.
15 min
Składniki:
1/2 grejpfruta
1 mandarynka
2 jabłka
1 banan
1 łyżeczka młodego jęczmienia w proszku
1 łyżeczka zarodków pszennych
Zielony mus owocowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z grejpfruta i mandarynki wyciskamy sok. Jabłka i banana obieramy ze skórki, kroimy na małe kawałki.
2.Do kielicha wlewamy najpierw sok, dodajemy młody jęczmień i resztę owoców. Wszystko blendujemy na gładką papkę.
3.Powstały mus przelewamy do szklanki i posypujemy zarodkami pszennymi.
4.Jeżeli chcemy uzyskać rzadszą konsystencję, musimy dodać więcej soku lub wycisnąć go również z jabłek. Osoby, które nie przepadają za gorzkawym smakiem grejpfruta mogą zastąpić go pomarańczą.
Komentarze