Zielony mus owocowy

0 (0 ocen)

  • 15 min

Bardzo zdrowy i pożywny mus. To duża dawka energii na drugie śniadanie. Jeżeli chcemy uzyskać bardziej płynną konsystencję, wystarczy, że dodamy więcej owocowego soku. Dzieci także powinny być zachwycone tym smacznym deserem.

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 grejpfruta
    1 mandarynka
    2 jabłka
    1 banan
    1 łyżeczka młodego jęczmienia w proszku
    1 łyżeczka zarodków pszennych

Zielony mus owocowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z grejpfruta i mandarynki wyciskamy sok. Jabłka i banana obieramy ze skórki, kroimy na małe kawałki.
  • 2. Do kielicha wlewamy najpierw sok, dodajemy młody jęczmień i resztę owoców. Wszystko blendujemy na gładką papkę.
  • 3. Powstały mus przelewamy do szklanki i posypujemy zarodkami pszennymi.
  • 4. Jeżeli chcemy uzyskać rzadszą konsystencję, musimy dodać więcej soku lub wycisnąć go również z jabłek. Osoby, które nie przepadają za gorzkawym smakiem grejpfruta mogą zastąpić go pomarańczą.

Komentarze

Podobne przepisy