Ziemniaczana z migdałami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zupa jest wyśmienita dzięki dodatkom: migdałom i wędlinie oraz grzankom.

Składniki:

  • kawałek boczku lub kość z mięsem
    5 ziemniaków
    1 marchew
    1 pietruszka
    kawałek selera
    kawałek pora
    2 kostki drobiowe
    przyprawy: sól, pieprz, przyprawa uniwersalna, maggi, majeranek lub tymianek
    łyżeczka masła
    łyżka mąki
    słodka śmietana.

    Dodatki:
    płatki migdałów
    sucha kiełbasa
    grzanki

Ziemniaczana z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kość lub boczek chwilę gotujemy. Dodajemy rozdrobnione warzywa i masło. Gotujemy 20 minut. Dodajemy kostki rosołowe, przyprawy i pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy 15 minut.
  • 2. Mąkę mieszamy z pół szklanki wody i wlewamy do zupy. Zaprawiamy śmietaną i miksujemy na gładki krem.
  • 3. Dodajemy podsmażoną na maśle kiełbasę, zezłocone płatki migdałów i grzanki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2009

Komentarze

Podobne przepisy