Ziemniaczane kolteciki z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Delikatna konsystencja w środku, chrupiące na zewnatrz nadają się zarówna jako dodatek do obiadu bądź na zimno z ulubionym dipem.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ok 300 gram ugotowanych ziemniaków,
    2 jajka,
    1 mała cebula,
    3/4 łyżki mąki,
    10 startych pieczarek,
    2 ząbki czosnku,
    Sól i pieprz do smaku

Ziemniaczane kolteciki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki tłuczemy dokładnie bądź mielimy maszynką, dodajemy zrumienioną wcześniej cebule wraz ze startymi pieczarkami oraz czosnkiem, dokładnie mieszamy, dodajemy reszte składników, ponownie mieszamy. Na koniec obtaczamy w bułce i smażymy na głębokim oleju.

Porady

Polecam postawic obok naczynia z masa naczynie z woda, w której będziemy moczyć dłonie co sprawi, ze masa ziemniaczana niebędzie się tak kleiła do dłoni

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy