Ziemniaczane pizzerinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki i cebulę obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Dodaj mąkę i jajko. Dopraw solą,pieprzem i wymieszaj.
Smaż placki na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Gotowe placki osącz z nadmiaru tłuszczu.
Pieczarki i paprykę umyj. Paprykę pokrój w kostkę, a pieczarki w plasterki. Pomidora umyj i pokrój w plastry. Ser zetrzyj na tarce.
2.Piekarnik nastaw na 200 C. Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia.
Placki kładź na przygotowanej blaszce. Na każdym placku połóż pomidora, pieczarki, paprykę i posyp żółtym serem.
Zapiekaj w nagrzanym piekarniku przez ok. 5-8 minut.
Komentarze