Ziemniaczane rogale z bazyliowym pesto

0 (0 ocen)

  • 20 min

Długo zachowują świeżość!

  • 20 min

Składniki:

  • 400g ziemniaków,
    150g masła,
    350g mąki,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    1 jajko
    Sól
    1 słoiczek Pesto o ulubionym smaku

Ziemniaczane rogale z bazyliowym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować najlepiej dzień wcześniej, zmielić. Ziemniaki połączyć masłem, szczyptą soli i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zarobić gładkie i elastyczne ciasto. Następnie go rozwałkować i wyciąć z niego trójkąty. Na każdy trójkąt nakładać po łyżeczce pesto, zwijać rogaliki. Przełożyć na blachę wyłożoną pergaminem. Piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez ok. 25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy