Ziemniaczki z grilla

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ziemniaczki te stanowią świetny dodatek do mięs grillowanych. Są szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne:)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ziemniaki: 1 kilogram
    - oliwa: 3 łyżki
    - oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie: 2 łyżki
    - sól: 1 łyżeczka

Ziemniaczki z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ziemniaczki z grilla 1. Ziemniaki wcześniej należy ugotować w wodzie z solą (można więcej do obiadu naszykować), wyjąć jak będą półmiękkie i po ostudzeniu pokroić w plastry.
    Zioła połączyć ze sobą, wlać 3 łyżki oliwy, wymieszać. Tak przygotowanym sosem polewać pokrojone talarki ziemniaczane.
    Plastry ziemniaków położyć na sreberku, umieścić na ruszcie, piec ok. 25-30 minut, aż ziemniaczki będą złociste.

Komentarze

Podobne przepisy