Ziemniaczki z rusztu

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pieczone ziemniaki są smacznym dodatkiem do potraw z grilla. Te z dodatkiem tymianku, czerwonej papryki, czosnku i smażonej cebulki na pewno znajdą swoich amatorów.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - młode ziemniaki: 70 dekagramów
    - cebula (duża): 1 sztuka
    - czosnek: 2 ząbki
    - papryka czerwona mielona: 1 łyżeczka
    - tymianek świeży - listki: 1 łyżka
    - pieprz świeżo mielony: 1 szczypta
    - olej do smażenia: 1 sztuka

Ziemniaczki z rusztu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki oskrobać. Ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić, przekroić na cztery.
  • 2. Cebulę pokroić w piórka, usmażyć na oleju na patelni o grubszym dnie. Dodać do niej ziemniaki oraz pozostałe składniki.
  • 3. Patelnię postawić na ruszcie. Ziemniaki często mieszać. Można je jeszcze dodatkowo posolić. Gdy ładnie się przyrumienią i nabiorą charakterystycznego smaku dla potraw z grilla, są gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy