Ziemniaki nadziewane szyjkami rakowymi

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jadłam je na mazurach jako małe dziecko.Tam nie trudno o raki.

  • 60 min

Składniki:

  • 8 dużych ziemniaków
    sól
    200 gram szyjek rakowych
    1 cebula
    2 łyżki masła
    4 łyżki śmietany
    1 łyżka posiekanego koperku
    sól i pieprz

Ziemniaki nadziewane szyjkami rakowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki wyszorować, osuszyć, zawinąć we folie aluminiową i piec godzinę w temp 180 stopni. Cebule obrać,opłukać,posiekać,przesmażyć na maśle,dodać śmietanę i szyjki rakowe,dusić 5 minut,wymieszać z koperkiem i doprawić solą oraz pieprzem. Upieczone ziemniaki wyjąć z folii. Każdy ziemniak przekroić na krzyż,posolić i nałożyć farsz.

Komentarze

Podobne przepisy