Ziemniaki pieczone w maśle czosnkowym

0 (0 ocen)

  • 50 min

Gorąco polecamy, szczególnie jak pieczemy do ziemniaków mięso.

  • 50 min

Składniki:

  • 500 g ziemniaków
    1/2 łyżki masła klarowanego
    5 ząbków czosnku
    sól

Ziemniaki pieczone w maśle czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, płuczemy, osuszamy i kroimy na ćwiartki. Przekładamy do rękawa do pieczenia.

    Masło rozpuszczamy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Wlewamy do ziemniaków. Oprószamy solą i pieprzem.

    Rękaw do pieczenia zamykamy, wstawiamy na 40 min do piekarnika rozgrzanego do 200°C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy