Ziemniaki pieczone z łososiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak umyć , /odłożyć kilka listków do dekoracji/ i udusić na 1 łyżeczce masła z zmiażdżonym ząbkiem czosnku.
Ziemniaki umyć i ugotować w łupinkach w osolonej wodzie . Mają być niedogotowane.
Łososia posypać solą i pieprzem i na chwile włożyć do wrzątku.
Ziemniaki obrać ze skórki i wydrążyć środki.
Do każdego ziemniaka włożyć trochę masła , na to porcję szpinaku i porcję łososia.
Wstawić do piekarnika i piec w temp 180 st C około 30 minut.
Słonecznik uprażyć na suchej patelni i posypać talerz ozdobiony liśćmi szpinaku.
Porady
Na wierzch potrawy można połozyć kawałek sera lub podawać z sosem czosnkowym
Komentarze