Ziemniaki pieczone z tymiankiem i oliwkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Idealne, lekkie danie dla ziemniaczanych maniaków!

  • 40 min

Składniki:

  • składniki na 1 porcję:
    * 3 średnie ziemniaki, obrane, umyte i pokrojone w cienkie plasterki (około 2 -3 mm grubości)
    * 1 mała frankfurterka pokrojona w plasterki
    * pół łyżeczki posiekanej drobno cebuli czerwonej
    * łyżeczka oleju kokosowego
    * około 10 oliwek zielonych
    * przyprawy (2 listki laurowe, świeżo mielony pieprz, pół łyżeczki suszonego tymianku, pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki, sól do smaku)
    * 2 - 3 łyżki wody

Ziemniaki pieczone z tymiankiem i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni na oleju kokosowym obsmażyłam kiełbaskę, dodałam cebulkę i ziemniaki, wymieszałam, dodałam przyprawy i wodę.

  • 2. Pod przykryciem dusiłam około 20 - 25 minut, często mieszając.
  • 3.
    Pod koniec dodałam oliwki, wymieszałam i gotowe.

Porady

Można pominąć kiełbaskę i mamy pyszne danie bezmięsne!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy