Ziemniaki z piekarnika

0 (0 ocen)

Dodatek do obiadu :)

Składniki:

  • ziemniaki 1/2 kg
    pieczarki 5-6 szt
    cebula czerwona 1 szt
    jarmuż 3-4 liście
    sól i pieprz
    papryka słodka mielona
    zioła prowansalskie
    olej

Ziemniaki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki odgotować przez 10 minut. Przestudzić i pokroić w plastry. Przełożyć do rękawa do zapiekania razem z posiekanym jarmużem i pokrojonymi pieczarkami i cebulą. Całość posypać obficie przyprawami i skropić 1 łyżka oleju. Rękaw związać, a zawartość dokładnie wymieszać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30-40 minut. Podawać jako dodatek do obiadu. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy