Ziemniaki zapiekane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-DO GOTUJĄCEJ I OSOLONEJ WODY WRZUCAMY OBRANE I PRZEKROJONE ZIEMNIAKI
-GOTUJEMY NA PÓŁ TWARDO OK.20-25 MIN
-NASTĘPNIE ODCEDZAMY
-BLASZKĘ SMARUJEMY OLEJEM LUB WYKŁADAMY PAPIEREM DO PIECZENIA
-ZIEMNIAKI SMARUJEMY OLEJEM I POSYPUJEMY PRZYPRAWAMI
-WSTAWIAMY DO PIEKARNIKANA OK 20-25 MIN W TEM 180-200 ST
2.W MIĘDZYCZASIE OBIERAMY PIECZARKI
-NA OLIWIE SMAŻYMY POKROJONĄ W KOSTKĘ CEBULĘ,DODAJEMY POKROJONE PIECZARKI DODAJEMY PRZYPRAWY I SMAŻYMY OK 15 MIN-NA KONIEC DODAJEMY PRZECIŚNIĘTY CZOSNEK
-PAPRYKĘ OBIERAMY I KROIMY NA CIENKIE PLASTERKI
3.-NAKŁADAMY PIECZARKI NA ZIEMNIACZKI I PAPRYKĘ
4.-NAKŁADAMY SER I DAJEMY PIETRUSZKĘ ZIELONĄ WKŁADAMY NA 2 MIN DO PIEKARNIKA
Komentarze