ZIMNY JOGURTOWIEC Z DŻEMEM

0 (0 ocen)

  • 20 min

Idealny dla liczących kalorie

  • 20 min

Składniki:

  • 800g jogurtu o ulubionym smaku
    5 łyżek żelatyny
    240g dżemu o takim samym smaku jak jogurty
    Galaretka o takim samym smaku jak dżem
    Biszkopty
    ok. ¾ szkl. mleka

Zimny jogurtowiec z dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty ułożyć w tortownicy i zalać mlekiem żeby nasiąkły. Żelatynę rozpuścić w 0,5 szkl. wrzącej wody. Jogurty zmiksować dodać żelatynę dokładnie wymieszać. Masę wylać na przygotowane biszkopty włożyć do lodówki do stężenia. Galaretkę rozpuścić w 1 szkl. wody i gorącą połączyć z dżemem. Zostawić do stężenia. Chłodne wylać na masę jogurtową. Wstawić do lodówki.

Porady

Tortownica o średnicy 26cm

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy