Zimowa zupa z cieciorką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna, gęsta zupa jarzynowa.

  • 30 min

Składniki:

  • - 1 por
    - 1 średnia cukinia
    - 2 ząbki czosnku
    - pomidory z puszki pokrojone
    - 1 łyżka koncentratu pomidorowego
    - 300g cieciorki z puszki
    - 2 łyżki oleju
    - 1 litr wywaru z warzyw
    - liść laurowy
    - 100 g szpinaku
    - 3 łyżki drobno startego parmezanu
    - sól
    - pieprz
    -

Zimowa zupa z cieciorką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzaną oliwę wrzucić pokrojony w cienkie plasterki por, pokrojoną cukinię i smażyć 5 minut. Dodać rozgnieciony czosnek, pomidory, koncentrat pomidorowy, , wywar jarzynowy, liść laurowy i cieciorkę. Gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Dodać rozdrobniony szpinak, chwilę gotować, przyprawić solą i pieprzem. Zupę przelać do wazy, posypać parmezanem. Podawać z chrupiącą bagietką.

Komentarze

Podobne przepisy