Zimowa zupa z pęczaku

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób

Świetna zupa rozgrzewająca świetna w zimowe dni alternatywa dla znanego już krupniku

  • 40 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • na 1 litr wywaru 6 łyżek pęczaku 1 marchewka 1 mała pietruszka kawałek selera mała cebulka 2 łyżeczki przecieru pomidorowego ziele angielskie liść laurowy szczypta imbiru bardzo mała szczypta cynamonu mały ząbek czosnku

Zimowa zupa z pęczaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. warzywa kroimy w kostkę podsmażamy na patelni ,dodajemy do wywaru, pęczak również podsmażyć na patelni, wszystko dodać do wywaru, na koniec przyprawić gotować do miękkości z dodatkiem przecieru pomidorowego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy