zimowy kociołek

0 (0 ocen)

Gdy za oknem temperatura na minusie, warto zjeść coś odżywczego, smacznego i rozgrzewającego.

Składniki:

  • 2 szklanki pęczaku
    pół kg szynki wieprzowej
    puszka kukurydzy
    puszka czerwonej fasoli
    słoiczek koncentratu pomidorowego
    2 duże cebule
    czosnek granulowany, sól, pieprz, papryka w proszku, zioła prowansalskie

Zimowy kociołek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso, myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Podsmażamy na złoty kolor z dodatkiem cebuli pokrojonej w kostkę.
    Przekładamy do garnka, zalewamy ok 2 litrami wody.
    Dodajemy pęczak, zagotowujemy na małym gazie.
    Dodajemy kukurydzę, fasolę i koncentrat. Doprawiamy do smaku. Przykrywamy pokrywkę odstawiamy aż pęczak napęczniej.

Komentarze

Podobne przepisy