Ziołowa bagietka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Ten przepis dostałam od znajomych. Bagietka jest doskonałą przekąską, polecam jako dodatek do sałatek. Wyśmienicie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Składniki:

  • ● ok. 25 dag majonezu
    ● 2 ząbki czosnku
    ● średni pomidor
    ● ok. 12 dag zielonych albo czarnych oliwek bez pestek
    ● szczypta soli
    ● zioła: oregano, tymianek, bazylia (według uznania)
    ● bagietka

Ziołowa bagietka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidora myjemy i kroimy
    w drobniutką kosteczkę. Oliwki
    również. Czosnek przeciskamy
    przez praskę. Wszystkie składniki
    mieszamy z majonezem.
    Solimy do smaku i doprawiamy
    ziołami.
  • 2. Bagietkę kroimy na kromki,
    smarujemy masą i zapiekamy
    ok. 15 minut w temp. 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2009

Komentarze

Podobne przepisy