Ten przepis dostałam od znajomych. Bagietka jest doskonałą przekąską, polecam jako dodatek do sałatek. Wyśmienicie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Składniki:
● ok. 25 dag majonezu
● 2 ząbki czosnku
● średni pomidor
● ok. 12 dag zielonych albo czarnych oliwek bez pestek
● szczypta soli
● zioła: oregano, tymianek, bazylia (według uznania)
● bagietka
Ziołowa bagietka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomidora myjemy i kroimy
w drobniutką kosteczkę. Oliwki
również. Czosnek przeciskamy
przez praskę. Wszystkie składniki
mieszamy z majonezem.
Solimy do smaku i doprawiamy
ziołami.
2.Bagietkę kroimy na kromki,
smarujemy masą i zapiekamy
ok. 15 minut w temp. 180 °C.
Komentarze