Ziołowe kluseczki w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do głębokiego talerza wlewam rozbite jajko, dodaję wodę, sól, zioła i mieszam widelcem. Gdy masa jest roztrzepana stopniowo dodaje mąkę i mieszam
2. Zagotowuję wodę, solę ją odrobinę i zaczynam kłaść kluski. Najpierw zanurzam łyżkę do zupy w wodzie, potem nabieram kluska wielości 1/3 łyżki i wkładam do wody. Postępuję tak do czasu aż zużyję całe ciasto na kluski kładzione. Delikatnie mieszam kluski i czekam około 2 minut od zagotowania.
3. Na patelni rozgrzewam olej, dodaje pokrojoną cebulę, następnie pieczarki i podsmażam około 3 minut. Dodaje 3 łyżki Śmietany doprawiam do smaku solą i pieprzem, chwilę podsmażam następnie dodaje kluski i podgrzewam całość. Na koniec posypuję natką pietruszki.
Komentarze